پیرسینگ، یکی از جنجالی ترین ترند های دنیای مد می باشد و از زمان های بسیار دور، بر اساس باورهای مذهبی، فرهنگی و یا تمایل زیاد به خاص بودن و توجه به جنبه های زیبایی شناسی آن، مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به تصاویر به جا مانده از مصریان باستان و یا قبیله های محلی و دور افتاده آفریقا، استفاده از پیرسینگ مورد توجه بوده است و نشان دهنده ی یکی از قدیمی ترین ترندهای مورد استفاده در کل دنیا می باشد.
امروزه پیرسینگ بینی، لب، گوش، ترقوه، ناف، زبان و بخش های دیگر بدن بسیار رایج شده است و مورد استفاده قرار می گیرد.
در دنیای امروز جوانان، برای بیان احساسات خود از این استایل استفاده می کنند و معمولا پیرسینگ بینی، لب و گوش از رایج ترین و پرطرفدار ترین شاخه های پیرسینگ محسوب می شوند.
به همین دلیل است که بسیاری از برندهای زیورآلات و جواهرات، مدل های بسیار متنوع، شیک و جذابی از پیرسینگ های مختلف را تولید کرده اند و ارائه می دهند.
پیرسینگ بینی
این پیرسینگ، یکی از پر طرفدارترین پیرسینگ ها می باشد و ممکن است که عوارضی را به همراه داشته باشد و باعث برداشتن آن از روی بینی شود.
در این پیرسینگ، قسمتی از بینی سوراخ می شود و یک اکسسوری مانند نگین یا گوشواره ی کوچک، داخل آن قرار می گیرد.
برای انجام این کار هم بهتر است که به پزشک عمومی و یا دکتر پوست مراجعه کنید و با خیال راحت و به صورت بهداشتی اصولی این کار را انجام دهد.
عوارض پیرسینگ بینی
سوراخ کردن بینی و استفاده از پیرسینگ، می تواند عوارضی هم داشته باشد، زیرا بینی شما در محلی قرار دارد که بر اساس نظر پزشکان، این قسمت مثلث خطر نام دارد و در آن جا، سیاهرگ هایی که به حفرهی سینوس شما میرسند، وجود دارد و هر نوع فرایندی میتواند عفونتهای جدی را به وجود بیاورد و در ذیل این عفونت ها را بیان می کنیم:
- عفونت: باکتریهایی که در این قسمت از صورت وجود دارند، در صورت قرار گرفتن در شرایط غیر استریل، می توانند باعث ایجاد عفونت شوند و در صورت عدم رعایت بهداشت کامل در محل، ممکن است شما به بیماری HIV، هپاتیت ب و سی دچار شوید.
- خونریزی: ایجاد هر سوراخی در بدن ممکن است با خون ریزی همراه باشد و این پیرسینگ ممکن است که نسبت به دیگر فرایندها دارای خون ریزی بیشتری باشد و احتمال تشکیل هماتوم که یک بخش برجستهی پر از خون و عفونیشدن آن هم می باشد، بسیار زیاد است.
- حساسیت به پیرسینگ: این امکان وجود دارد، که به پیرسینگ موجود در این سوراخ حساسیت بدهید و دچار دردسر شوید.
- آسیب عصبی: در طی انجام مراحل سوراخ کردن، ممکن است که به عصب آسیب برسد و دچار بی حسی و یا درد شدید شوید.
- اسکار پوستی: زخم کلوئید، یک نوعی گوشت اضافه می باشد و در اثر تقسیم زیاد سلول برای بهبودی بافت ایجاد میشود و می تواند یکی از عوارض ایجاد سوراخ در بینی برای پیرسینگ شود.
پیرسینگ گوش وعواض خطرناک آن
پیرسینگ گوش، بسیار قدیمی و رایج می باشد و از سنین کودکی هم این کار را انجام می دهیم. با توجه به رواج بسیار زیادی که این پیرسینگ دارد، استاندارد های پزشکی زیادی هم برای کم تر کردن عوارض و بالا بردن امنیت بیماران وجود دارد. البته با وجود رعایت تمام نکات مورد توجه، باز هم ممکن است عوارضی پیش بیاید و در ذیل آنها را بیان می کنیم:
- آبسه
- واکنش های آلرژیک
- التهاب غضروف های گوش
- جای زخم
- پارگی و زخم پس از انجام پیرسینگ
اگر چنانچه قصد انجام این کار را دارید، حتما از ایمنی و بهداشت بالای انجام آن مطمئن شوید و برای مراقبت های بعد از آن اطلاعات کافی داشته باشید.
پیرسینگ لب
امروزه یکی از محلهای شایع و بسیار پرطرفدار، پیرسینگ لب می باشد و در لب بالا یا پایین، انجام شود. البته برای گوشههای لب و وسط لب پایین بسیار شایع تر است.
پیرسینگ لب دارای انواع مختلفی می باشد و می توانید با انواع استایل های مختلف ست کنید. در ذیل انواع مختلف آن را بیان می کنیم:
- پیرسینگ لبرت: در مرکز میانی لب پایین همراه با نگین میخی و جواهرات میلهای شکل قرار می گیرد.
- پیرسینگ فیلتروم: بسیار محبوب است و اکثر خانمها از آن استفاده میکنند و در فرو رفتگی بالای لب همراه با پیرسینگ بسیار ریز استفاده می شود.
- پیرسینگ مدوسا: در فرو رفتگی بالای لب در نزدیکی زیر تیغه بینی انجام میشود.
- پیرسینگ مونرو: این پیرسینگ در سمت چپ لب بالایی از وسایل تزئینی بزرگ مانند نگینهای بزرگ و یا میله منحنی استفاده می شود.
- پیرسینگ مدونا: این مدل در میان خانم ها بسیار رواج دارد و در سمت راست لب بالایی از وسایل بزرگ و میلههای منحنی تقریبا بزرگ استفاده می کنند.
عوارض پیرسینگ لب
پیرسینگ لب هم مانند دیگر انواع پیرسینگ ممکن است بعد از انجام شدن دچار عوارضی مانند عفونت، حساسیت و تورم شود و در ذیل این عوارض را بیان می کنیم:
- ممکن است که بعد از انجام پیرسینگ دچار کبودی و گاها تورم شوید و این عوارض به مرور و با گذشت چند روز از بین می رود و در صورت ادامه باید به پزشک مراجعه کنید.
- واکنش آلرژیک و یا حساسیت به پیرسینگ یکی دیگر از عوارض می باشد و این عارضه برای افرادی که ممکن است به بدلیجات حساسیت داشته باشند به وجود آید و برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که این افراد از پیرسینگ طلا و یا نقره استفاده کنند.
- عفونت عارضهای، که خوشبختانه این عفونت چندان شایع نمی باشد و با مراقبت و رعایت دستورهای بعد از پیرسینگ از بین می رود، ولی دقت داشته باشید که در صورت بروز این مشکل و پایداری عوارض آن، حتما به پزشک مراجعه کنید.
- به وجود آمدن گوشت اضافه در اثر تکثیر سلولی، از عوارض نادر پیرسینگ می باشد و در صورت مشاهده سریعا به پزشک مراجعه و برای درمان اقدام کنید.
با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله، پیرسینگ بسیار مورد استفاده ی افراد مخصوصا جوانان قرار می گیرد و قبل از انجام این کار برای جلوگیری از هر پیشامد و عارضه ای، حتما از بهداشت و سلامت محل مورد نظر اطمینان داشته باشید و بعد این کار را انجام دهید.